ساها در راستای هم افزایی امکانات آزمایشگاهی کشور ایجاد شده است.

دکتر بابک آل طه رییس دانشگاه های آزاد اسلامی استان کرمان به همراه دکتر محمود آقاجانی رییس دبیرخانه هیات امنای استان کرمان طی بازدید سر زده ای از دانشگاه آزاد اسلامی زرند از قسمت های مختلف دانشگاه آزاد اسلامی زرند بازدید و از نزدیک در جریان برخی مشکلات و توانایی های این واحد دانشگاهی قرار گرفتند.

دکتر بابک آل طه در خصوص شهرک های فناوری آزاد ( شفا ) گفت: « یکی از حلقه هایی که بین علم و اقتصاد در دانشگاه ها وجود دارد عبارت از مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان یا شهرک های فناوری آزاد( شفا ) جایی هستند که مراکز رشد در آنجا مستقر شده و دانشگاه آزاد اسلامی در همین راستا دست به ابتکار بی نظیری زده است که در هر استان در محل مناسبی شهرک های شفا را راه اندازی کند تا بعد از این که از مراکز رشد ایده های برتر بیرون آمد و از نظر اقتصادی ادامه فعالیت شان توجیه داشت  محلی را در اختیار این طرح ها قرار گیرد .»

وی افزود: « این طرح  یکی از حلقه های بین مراکز علمی دانشگاهی و اقتصادی است. که می تواند نمونه خوبی برای اجرایی شدن طرح اقتصاد مقاومتی در جامعه ما باشد.»

رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان در خصوص طرح ساها نیز تصریح کرد: « یکی از راهبردهای تاثیر گذار ریاست محترم دانشگاه و معاونت محترم پژوهشی همین طرح می باشد و  مهمترین فایده اش هم افزایی امکانات دانشگاهی است. چرا که کلیه امکانات آزمایشگاهی و پژوهشی در یک مجموعه واحد دیده می شود و علاوه بر اینکه از هزینه های موازی جلوگیری میشود این هم افزایی باعث میشود تا امکانات وسیع تری در اختیار مسئولین تحقیقاتی دانشگاه قرار بگیرد و برای این دسترسی هم سایتی طراحی شده که امکانات همه دانشگاه ها به پژوهشگران علاقمند معرفی شود.»

وی در پایان ضمن ابراز رضایت از امکانات و زیرساخت های دانشگاه آزاد اسلامی زرند در حوزه های تحقیقاتی آموزشی و امکانات رفاهی زرند، این واحد دانشگاهی را جزء یکی از واحدهای مستعد در حوزه کسب در آمدهای غیر شهریه برشمرده و گفت: « با توجه به تبیین سیاست های کلان دانشگاه نحوه استفاده از این امکانات بیان شده است تا راه برای مسئولین واحدهای دانشگاهی هموار شود.»

دکتر آل طه در مورد راه های کسب درآمدهای غیر شهریه در این دانشگاه اظهار کرد: « به نظر من با توجه به وجود این زیر ساخت ها در زرند و پتانسیل خوب گردشگری در سطح شهرستان بخصوص گردشگری علمی در حوزه زمین شناختی فرصت مغتنمی برای جلب و جذب سرمایه گذار و استفاده از علاقمندان این حوزه از امکانات رفاهی مناسب این واحد دانشگاهی یکی از راه کارهای حرکت به سمت کسب درآمدهای غیر شهریه می باشد.»

این مقام مسئول عنوان کرد: « طرح توسعه گلخانه ها نیز که یکی از مهمترین طرح های تحقیقاتی پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی است را در واحد های دانشگاهی چون زرند به دلیل مقدار آب و زمین مناسب و در دسترس میتواند زمینه مناسبی برای اجرایی شدن این طرح باشد و همچنین حرکت به سمت محصولات استراتژیک و کم مصرف چون کاشت زعفران که در زرند آغاز شده و امیدواریم به نتایج دلخواه نیز برسد.»

آل طه گفت: « موقعیت خاص جغرافیایی استان کرمان به خصوص شهرستان زرند و وسعت مناسب سایت دانشگاه آزاد اسلامی زرند که یکی از دانشگاه های بزرگ استان کرمان می باشد و همچنین میزان تابش آفتاب برای راه اندازی نیروگاه خورشیدی یکی از استعدادهای بالقوه ما در سطح استان می باشد که باید مورد توجه مسئولین باشد هر چند تلاش هایی نیز برای ایجاد آن در واحد زرند صورت گرفته است.»

وی حرکت واحد زرند در زمینه تاسیس و راه اندازی شرکت های دانش بنیان را خوب توصیف کرده و گفت: «  زرند از جمله واحدهای پیشگام در این عرصه بوده است که با کمی دقت نظر، تقویت واحدهای فناور، تشویق و فراهم کردن زمینه توسعه بیشتر این واحدها، باید گام های موثرتر و عملی تری  در حوزه شرکت های دانش بنیان در شهرستان و استان برداشته شود. »

زرند